Search Listings

Energiatudatos Vállalások

Time and Date március 2nd, 2012 User by admin Comments Energiatudatos Vállalások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Örömmel és büszkeséggel tájékoztatjuk Partnereinket, hogy a DP Holding Zrt. és az Emo Property PR205 Kft. 2012-ben elnyerte az Energiatudatos Vállalat címet. A címet a Virtuális Erőmű Programmal szorosan együttműködő, a hazai vállalkozások energiahatékonyságának előmozdítását célzó Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Bíráló Bizottsága ítélte oda társaságunknak – a bizottság tagjai között megtalálható az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és több, nagyhírű műszaki-gazdaságtudományi egyetem képviselői.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a csatlakozó vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A jelenkor egyik legnagyobb gazdasági kihívása az erőforrások hatékony felhasználása, a költségek megfelelő szinten tartása. A Virtuális Erőmű Programhoz való csatlakozásunk segítségével cégünk megkapta azt a szakmai segítséget, mellyel hosszú távon képesek vagyunk az energiaköltségek rendszeres nyomon követésére, optimalizálására és tudásunkat, tapasztalatainkat megoszthatjuk a programban részt vevő többi hazai vállalattal.

A program keretében az elöttünk álló évre az alábbi vállalásokat tettük

A vállalat stratégiáját megfogalmazó dokumentumokban az energiahatékonyság javítását a versenyképesség és a hatékonyság növelés egyik eszközeként jelenítjük meg. Ennek alapján a vállalati kultúránkban, vezetési gyakorlatunkban az energiahatékonyság nem egyedi költségcsökkentési akcióként, hanem folyamatos fejlődésre vonatkozó elkötelezettségként jelenik meg.

Vállalatunk külső energetikai tanácsadó céget bízott meg az energia menedzsment feladatok ellátásával, az energia hatékonyságot növelő intézkedések kidolgozásával. A feladat hatékony ellátása érdekében a szakemberek közvetlen kapcsolatban állnak cégünk felső vezetésével, hogy hatékonyan vizsgálhassák az összes szervezeti szintű nézőpontból az energia hatékonyságot.

Energiamenedzsment rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy az energiahatékonyságot növelő döntéseinket valós tényekre alapozzuk. Ennek érdekében vállalatunk képes az egyes költséghelyek energia fogyasztásának külön-külön történő mérésére, az ehhez szükséges mérőberendezések pedig rendszeresen ellenőrizve és karbantartva vannak. Az elmúlt egy évben vállalatunk részére készült egy egyszerűsített energetikai audit, amely az energiaszámlákból és szerződésekből kimutatott, kisebb beruházásokkal, illetve beruházás nélkül végrehajtható energia hatékonyság növelő javaslatok összesítését tartalmazza. Készíttettünk továbbá energia audit tanulmányt a szervezet főbb telephelyeiről, létesítményeiről, amely ezek műszaki állapotának felmérésére, illetve energia hatékonyabb működtetésére tett javaslatok jelentésbe foglalására irányult.

Cégünk energiagazdálkodási szerződést kötött egy energetikai tanácsadóval, aki – folyamatosan képzett, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező szakember gárdája erőforrásait felhasználva – vállalja az energiahatékonyságot növelő intézkedések megvalósításában való részvételt.

Virtuális Erőmű Honlapja

Comments are closed.